Pontoon Forum Homepage
Forum Home Forum Home > Show Off Your Pontoon Boat > Show Off Your Pontoon Boat
  New Posts New Posts RSS Feed - Labor Day Weekend
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Labor Day Weekend

 Post Reply Post Reply
Author
Message
curtiscapk View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 01/30/2013
Location: OP KS \Truman
Status: Offline
Points: 878
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote curtiscapk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Labor Day Weekend
    Posted: 09/04/2014 at 3:58pm
Well it was a successful weekend at the lake! On Saturday the plan was to just go to the big cove and stay there. Heading that way anything over 4,00 rpms the motor would rev up and just sound weird. I wasn't too concerned since it ran perfect at anything under 4k. We brought the party island that we got on vacation when the previous renters of the beach house left it there with leaks which I patched up. That thing is awesome! While anchored in the cove the lake mutt 'taxi" and I would swim to shore so she could pee. The last time I went to take her I floated over to toon on the tube and all be damned if she didn't jump on it! We floated as close to shore as the rope would allow and she jumped in the rest of the way.

While cleaning the seats I thought maybe my plugs are acting up... sure enough! I changed them out with the last set I had and even though the plugs were used it ran great! Heading out Sunday for a further trip I hit it and man she took off! 5100 @ 20 mph with 9 on board and some heavy chop.. We found a new beach that is a ton better than our usual one. Just a little muddy but super clean! Heading back out my granddaughter wanted to tube with her mom, as long as I didn't go fast...Well by the end of the 5 mile run she started out going 10 and ended up at 16 mph with a couple burst to 19! She was hot dogging with one hand and thumbs ups all in super heavy chop!

All and all it was a great weekend! We did have to put THE FLOATER away wet on Monday she should be fine. My trailer jack broke on us and while trying to get it to stay on blocks I heard a bunch of water in the toons. I think I may have found my speed issue! I am thinking about drilling a hole in them to drain them and plugging with rubber washer and screw then silicone the *inappropriate language not permitted* out of them. What do you guys think? Oh by the way a member of another forum had a great tip when you have a stubborn lower unit plug that just won't take a screwdriver, use an older tire iron with the screwdriver end. That worked awesome on one of the screws! Thanks Loyd!

MY new horn works great as well! Thanks James!






















Craig n Paula
THE FLOATER Rebuild
94 Party Barge 24' 115 merc
22mph
OP KS
Truman Lake
Back to Top
nathan View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 03/27/2013
Location: leander,TX
Status: Offline
Points: 288
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote nathan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09/05/2014 at 8:17am
sweet pictures. I cannot wait to get ours back together.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.